Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.11.2019.

Poseta delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Mađarskoj




Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju je predvodio v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković boravila je danas u Budimpešti, radi upoznavanja sa mađarskim modelom povećanja interesovanja građana za vojni poziv.

Na sastanku kome je predsedavao zamenik državnog sekretara za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Mađarske Lajoš Erdelji, srpskoj delegaciji predstavljena su mađarska iskustva u promociji  vojnog poziva i vojne karijere i povećanju interesovanja građana za angažovanje u Mađarskoj vojsci.

Na sastanku v.d. pomoćnika ministra odbrane mr Milana Rankovića sa zamenikom državnog sekretara za politiku odbrane u Ministarstvu odbrane Mađarske dr Gergelijem Nemetom konstatovano je da je saradnja u oblasti odbrane dve zemlje dostigla visok nivo, stalnim intenziviranjem zajedničkih aktivnosti. Ranković je zahvalio na doprinosu koji Mađarska daje svojim učešćem u misiji KFOR i zaštiti srpskog stanovništva i srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Zahvalio je i na donaciji koju je Mađarska dala NATO Poverilačkom fondu za uništavanje viška ubojnih sredstava i unapređenje kapaciteta TRZ Kragujevac.

U nastavku posete srpska delegacija posetila je regrutni centar Mađarske vojske u Budimpešti.
photoFOTOGALERIJA