Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije




Čestitka povodom Dana Kopnene vojske

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.

Kao pripadnici najmasovnijeg i najstarijeg vida Vojske Srbije, nastavljajući tradiciju srpske vojske i junaka sa Kolubare dugu više od jednog veka, negujete i razvijate vrednosti vaših heroja prethodnika dopunjujući ih modernim dostignućima u oblasti kopnenih dejstava vojske.

Obezbeđujući mir i stabilnost na jugu Srbije i u okviru Kopnene zone bezbednosti održavate situaciju u regionu stabilnom pokazujući visok nivo obučenosti i profesionalizma, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama doprinosite jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u čitavom svetu.

Uveren da ćete i dalje biti ključni činilac Vojske Srbije u održavanju i unapređenju operativnih sposobnosti i nastaviti da profesionalno izvršavate namenske zadatke, čestitam vam praznik.

Čestitka povodom Dana pešadije

Svim pripadnicma pešadije čestitam 16. novembar - Dan roda.

Zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti, kao najmasovniji, univerzalan i najotporniji rod vojske, uspevate da u savremenim i sasvim novim uslovima rada izgradite i održite naređeni nivo operativnih sposobnosti i funkcionalno odgovorite nameni i zadacima roda, nastavljajući tradiciju junaka Kolubarske bitke dugu više od stotinu godina.

Boljom organizacijom vaših jedinica i konstantnim radom na ličnom, tehničkom i profesionalnom usavršavanju, profesionalnim obavljanjem dužnosti u svim uslovima, pripadnici roda pešadije daju pravi primer kako se dogradnjom sastava radi na prosperitetu ne samo Kopnene vojske već i Vojske Srbije u celini.

Uz želju da i u predstojećem periodu uspešnim izvršavanjem zadataka i redovnom obukom osposobljenost vaših sastava podignete na još viši nivo, što će doprineti ukupnom razvoju Kopnene vojske, čestitam vam praznik.