Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2019.

Srbija menja na bolje živote Srba gde god da oni žive



Tokom današnje posete Drvaru, ministar odbrane Aleksandar Vulin i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, posetili su i domaćinstvo porodice Bajić u tom gradu, a majka troje dece Novka Bajić, tekstilni tehničar, biće jedna od stotinu radnika koja će dobiti zaposlenje u pogonu vranjskog „Jumka“.

Gospođa Novka je godinama nezaposlena, majka je troje dece, a supruga ratnog vojnog invalida, koji je radio teške poslove kako bi obezbedio egzistenciju porodici, a reč je, takođe, o povratnicima u Drvar. Posao u novom pogonu obezbediće bolji život za nju i njenu porodicu, koja svoju budućnost vidi u tom gradu.

- Zahvaljujem svima koji su došli, i predsedniku Dodiku i ministru Vulinu. Ovo zaposlenje mi znači sve i za našu malu opštinu to znači napredak – istakla je Novka Bajić ispred svog skromnog doma u Drvaru, u kome je danas ugostila ministra Vulina i Milorada Dodika.

Nakon posete i razgovora sa članovima porodice Bajić u Drvaru, ministar Vulin je istakao da je veoma srećan što je u prilici da pokaže kako Srbija menja na bolje živote Srba gde god da oni žive.

- Troje divne dece koja će imati još srećnije i još bolje detinjstvo. Imali su oni i do sada srećno detinjstvo sa ovim dobrim roditeljima i opštinu koja brine o njima, ali sada će imati još bolje i lepše. Srbija je tu da brine o svakom Srbnu bez obzira gde on živi.

Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Dodik istakao je da je današnja poseta porodici Bajić bila znak ohrabrenja i podrške zbog istrajnosti i strpljenja koje su pokazali u rehabilitaciji svog doma, jer su se kao izbeglice vratili u svoj kraj, što svedoči o njohovoj odlučnosti.

- Nadam se da je priča o pogonu „Jumka“ u ovom gradu dobra priča za sve, a i za domaćicu koja će biti zaposlena – istakao je Milorad Dodik.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.11.2019
mp4 (44,77 MB)
Izjava ministra Vulina
12.11.2019
mp4 (41,12 MB)
Poseta