Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.11.2019.

Multinacionalna vežba „Cyber Tesla 2019"




Komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja „Cyber Tesla 2019", čija je tema odbrana telekomunikaciono-informacionog sistema od pretnji iz sajber prostora, odrzava se u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu.

Ciljevi ovogodišnje vežbe „Cyber Tesla" su izgradnja vojnih kapaciteta sistema odbrane i Nacionalnog centra za prevenciju rizika u IKT sistemima Republike Srbije (Nacionalni CERT) za odbranu od visokotehnoloških napada i unapređenje saradnje sa relevantnim državnim i privatnim sektorom u cilju zaštite informacionog prostora Republike Srbije.
Rukovodstvo vežbe iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije ističe da je vežba „Cyber Tesla" značajna jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, poboljšava koordinacija organa i institucija u čijoj su nadležnosti poslovi informacione bezbednosti, razmenjuju iskustava iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilateralna vojna saradnja.

Od 2016. godine vežba „Cyber Tesla" izvodi se jednom godišnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora. Na vežbi, takođe, učestvuju i predstavnici privatnog i javnog sektora naše zemlje koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.11.2019
mp4 (74,7 MB)
Vežba