Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2019.

Ambasadorka Meklaud posetila Upravu za vojno zdravstvo




Povodom održavanja Seminara ratne hirurgije i toksikologije za pripadnike Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Meklaud posetila je danas Upravu za vojno zdravstvo i Vojnomedicinsku akademiju.
 
Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić i načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević predstavili su ambasadorki Meklaud kapacitete i organizaciju sanitetske službe i istakli da je bilateralna saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblasti vojnog zdravstva veoma intenzivna.
 
Prema rečima generala Jovičića, saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom od velikog je značaja, jer se ogleda u brojnim aktivnostima poput učešća na zajedničkim vežbama, kursevima i međunarodnim vojnomedicinskim konferencijama.
 
Seminar ratne hirurgije i toksikologije na VMA održava se treći put, a tokom naredna četiri dana 11 polaznika imaće priliku da sa lekarima VMA razmene znanje i iskustvo u tim specifičnim granama medicine.
 
 
photoFOTOGALERIJA