Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




Čestitka povodom Dana Vojnobezbednosne agencije

Svim pripadnicima Vojnobezbednosne agencije upućujem srdačne čestitke, povodom 12. novembra – Dana agencije.

Od donošenja Vojnog zakona kojim su detaljno razrađeni oblici ugrožavanja bezbednosti vojske, predviđena dela i sankcije zbog izdaje, bekstva, pobune i drugih oblika pojedinačnog ili kolektivnog delovanja i u kome se na celovit način definišu pitanja bezbednosne i kontraobaveštajne zaštite Vojske Kneževine Srbije, nastavljajući tradiciju dugu 180 godina, uspešno obavljate zadatke u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih potencijalnih bezbednosnih pretnji pokazujući da ste ključni činilac bezbednosno-obaveštajnog sistema kako Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako i Republike Srbije.

Zahvaljujući visoko obrazovnom i profesionalnom kadru, uz razvoj savremenih tehnologija koje primenjujete u obavljanju zadataka bezbednosne i kontraobaveštajne zaštite, vaša agencija se može svrstati među najmodernije službe bezbednosti.

Čestitam vam jubilej, uveren da ćete i ubuduće doprinositi unapređenju bezbednosti sistema odbrane i afirmaciji vaše agencije.

Čestitka povodom Dana bezbednosne službe

Svim pripadnicima bezbednosne službe čestitam 12. novembar - Dan službe.

Tog dana 1839. godine donet je Vojni zakon koji je prvi pravni akt u kome se na celovit način definišu pitanja bezbednosne i kontraobaveštajne zaštite Vojske Kneževine Srbije. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, profesionalnim obavljanjem zadataka i uspešnim rešavanjem izazova koji se stavljaju pred vas, potvrdili ste da imate sposobnosti i kapacitete i da, uprkos ponekad nemogućim uslovima, zadatke iz vaše nadležnosti ralizujete na pravi način i s uspehom stignete do cilja.

Čestitam vam jubilej, uz želju da s jednakim uspehom rešavate izazove koji vam predstoje i na taj način obezbeđujete stabilnost sistema odbrane dajući ujedno pun doprinos bezbednosti čitave države.

Čestitka povodom Dana verske službe

Svim pripadnicima verske službe čestitam 12. novembar - Dan službe.

U godini kada se proslavlja osam vekova od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, pripadnici vaše službe takođe proslavljaju jubilej od donošenja Vojnog zakona u Vojsci Kneževine Srbije kojim je prvi put definisano vršenje verske službe u Vojsci.

U proteklom periodu pokazali ste kako se jačaju duhovne i moralne vrednosti pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, neguju vojničke vrline i patriotizam i oblikuju građanske odgovornosti. Verska služba je umnogome doprinela razvoju, izgradnji, održavanju i povećanju operativnih sposobnosti Vojske Srbije izvršavajući definisane misije i zadatke.

Čestitam vam jubilej, uveren da će plemenite vrline postati pravila ponašanja svih nas u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.