Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.11.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika




Čestitka povodom Dana Vojne bolnice Novi Sad

Kolektivu Vojne bolnice Novi Sad čestitam 11. novembar – Dan Vojne bolnice

Nastavljajući tradiciju dugu čitav vek, dali ste značajan doprinos zaštiti zdravlja profesionalnih vojnih lica, članova njihovih porodica, vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, učenika, kadeta, lica na stručnom osposobljavanju i vojnim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Uveren da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u oblasti preventivne medicine i pružati opšte medicinske i specijalističke usluge i na taj način predstavljatu sponu sa vojnomedicinskim ustanovama sekundarne i tercijarne zaštite, čestitam vam jubilej.

Čestitka povodom Dana jedinica za elektronska dejstva

Pripadnicima jedinica za elektronska dejstva upućujem srdačne čestitke povodom 11.novembra- Dana roda.

Na današnji dan pre više od sedam decenija, formirana je prva jedinica za radio-izviđanje i protivelektronska dejstva u Nišu.

Redovnim ispunjavanjem zadataka, uprkos složenim uslovima u kojima rade, u ovoj godini vaši pripadnici postigli su značajne rezultate na osavremenjivanju sistema za elekronska dejstva i povećali nivo operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete ostati pouzdan oslonac stabilnosti sistema odbrane i  nastaviti da postižete značajne rezultate u izvršavanju namenskih zadataka.