Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.10.2019.

Ministar odbrane Republike Kipar Angelides posetio izložbu „Odbrana 78“




Ministar odbrane Republike Kipar Savas Angelides, u pratnji ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina, posetio je danas izložbu „Odbrana 78“, koju su povodom obeležavanja 20.godišnjice odbrane otadžbine od NATO agresije priredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u Muzeju grada Beograda.
Tokom obilaska multimedijalne i interaktivne postavke, ministar Vulin je svom kolegi sa Kipra predstavio segmente izložbe koju čini osam tematski različitih celina, koje su svedočanstva o dešavanjima u SR Jugoslaviji neposredno pre NATO agresije, za vreme i nakon agresije.
 
Mnoštvo originalnih eksponata, štampanog, tonskog i video materijala privukli su pažnju ministra Angelidesa koji je u knjizi utisaka napisao: „Želeo bih da potvrdim da će Kipar nastaviti da vas snažno podržava. Mi smo mala zemlja koja je propatila 1974. godine i još uvek pati. Verujemo da zajedno možemo promovisati i obezbediti mir našim narodima. Želim da vas uverim da ćemo raditi sve jače i jače kako bismo u budućnosti izbegli katastrofe poput one koju je doživeo vaš narod.  Vi ste naša braća i sestre. Neka vaši voljeni počivaju u miru.“
 
Izložba „Odbrana 78“ autora Dušana Jovovića jedinstven je putokaz za tumačenje NATO agresije nad SR Jugoslavijom. Realizovana je uz podršku Vojnog muzeja i Muzeja vazduhoplovstva, a dragocen doprinos dale su i jedinice Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
31.10.2019
mp4 (93,43 MB)
Obilazak izložbe