Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.10.2019.

Predsednik Vučić: Ponosan sam na Vojsku Srbije




U svom obraćanju tokom ceremonija razmene potpisanih dokumenata, predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se premijeru Ruske Federacije Dmitriju  Medvedevu, istakao je da smo danas imali priliku da prisustvujemo prikazu sposobnosti Vojske Srbije.
 
- Pokazali smo deo našeg arsenala, ali sam posebno zahvalan premijeru Medvedevu što je primetio ogromnu razliku kad je reč o našim operativnim sposobnostima danas u odnosu na vreme od pre nekoliko godina. Zaista, i ja sam ponosan na Vojsku Srbije. Razlika je bukvalno kao nebo i zemlja, rekao je predsednik i dodao, obraćajući se visokom gostu - zahvaljujući Vašoj podršci i pomoći, kao i našem novcu i ekonomskom napretku Srbije,  mi smo sa nula ili jednog Miga 29 uspeli da dođemo do 14.
 
- Uspeli smo da i dođemo do toga da ove godine kupimo 19 novih helikoptera, a nismo ih kupili 45 godina. Govorim o teškim helikopterima. Mislim da to pokazuje koliko Srbija napreduje, kojom brzinom, ali to ne bismo mogli bez Vaše podrške i pomoći i na tome vam zahvaljujem. Pri tome, Vi znate da se  ponašamo odgovorno i ozbiljno i nikada nikoga ne ugrožavamo, i da sve to što radimo radimo da bismo popravili svoju poziciju i bili sigurni da možemo da sačuvamo svoj narod, svoju zemlju, svoje nebo i svoje ljude - rekao je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.
videoVIDEOGALERIJA
19.10.2019
mp4 (125,68 MB)
Obraćanje predsednika Vučića