Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.10.2019.

Stručni skup psihologa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije



Stručni skup psihologa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije održan je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Skup, čiji je organizator Odeljenje za razvoj psihološke delatnosti Uprave za kadrove otvorio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, koji je tom prilikom pozdravio prisutne u ime ministra odbrane gospodina Aleksandra Vulina i podsetio koliki je značaj psihološke delatnosti u sistemu odbrane.

Prema njegovim rečima, pošto je čovek najvažniji faktor oružane borbe i element sistema odbrane, iz toga i proizilazi jedna od ključnih uloga psihologa, od selekcije dosavetodavnog rada sa sistemom komandovanja radi unapređenja mentalnog zdravlja i uspešno izvršavanje postavljenih zadataka celog sistama odbrane.

Nakon obraćanja državnog sekretara, usledio je okrugli sto na temu „Psihološke operacije“,koji je vodio potpukovnik dr Dejan Vučinić.

Na okruglom stolu govorilo se o primeni hibridnog ratovanja, ulozi psiholoških operacija u savremenim operacijama,kao i o ulozi medija u psihološkim operacijama i povezanosti medija i sajberprostora.

Na skupu je održano i redovno godišnje skupštinsko zasedanje Sekcije psihologa zaposlenih u vojsci, kojim je predsedavala predsednica Mirjana Veljković.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
10.10.2019
mp4 (76,69 MB)
Skup psihologa