Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.10.2019.

Čestitke povodom rođendana ministra odbrane




Čestitka ministra odbrane Ruske Federacije

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Kužugetovič Šojgu uputio je ministru odbrane Aleksandru Vulinu rođendansku čestitku.

Uz srdačne čestitke, ministar Šojgu je poručio ministru Vulinu da njegov životni put predstavlja istinski primer služenja Otadžbini i da ga njegov rad na dužnosti ministra odbrane Republike Srbije karakteriše kao odgovornog rukovodioca koji u otežanim uslovima međunarodne situacije ume efektivno da rešava zadatke jačanja odbrambenih sposobnosti zemlje.

Ministar Šojgu poželeo je ministru Vulinu i mnogo zdravlja, sreće, blagostanja i uspeha u svemu što radi.

 
Čestitka ministra odbrane Republike Belorusije

Ministar odbrane Republike Belorusije general-potpukovnik Andrej Aleksejevič Ravkov čestitao je ministru Vulinu rođendan u ime svih pripadnika Oružanih snaga Republike Belorusije i u svoje ime.

U čestitki ministra Ravkova navodi se: „Svaki sledeći stepenik u životu Vi savladavate upornim radom, dubokim profesionalnim odnosom prema poslu, radite sa potpunom predanošću, pokazujući svoje velike poslovne i ljudske kvalitete. Vi uspešno sprovodite sve svoje planove sa sebi svojstvenim principima, odlučnošću i sposobnošću da odredite ono što je glavno. Nama je beskonačno drag Vaš poseban i pažljiv odnos prema Republici Belorusiji, njenom narodu i oružanim snagama.“

Povodom rođendana, ministar Ravkov poželeo je ministru Vulinu uspešan rad na obezbeđenju odbrambene sposobnosti Republike Srbije, dobro zdravlje, dugovečnost, neiscrpnu energiju, sreću i ostvarenje svih planova i ideja.


Čestitka ministra odbrane Mađarske

Ministar odbrane Mađarske Tibor Benko uputio je ministru Vulinu čestitku povodom njegovog rođendana.

Kako je napisao, saradnja između Srbije i Mađarske nalazi se na svom istorijskom vrhuncu, jer ste „Vi i vaša vlada učinili ogroman napor kako bi se postigao ovaj nivo partnerstva koji je približio mađarski i srpski narod“.

Mađarski ministar odbrane poželeo je srpskom kolegi uspeh neophodan za obavljanje zahtevnih dužnosti, dobro zdravlje i da brojne godine koje predstoje budu ispunjene radošću i zadovoljstvom.


Čestitka ambasadora Ruske Federacije u Srbiji

Rođendansku čestitku ministru odbrane uputio je i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je ministru Vulinu čestitao rođendan uz srdačne želje zdravlja, sreće i novih uspeha u odgovornom poslu i istakao da visoko ceni njegov lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje, koji je od suštinskog značaja za dobrobit i bezbednost naših naroda.