Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.09.2019.

Obeležavanje 28 godina od smrti narodnog heroja Milana Tepića



Povodom obeležavanja 28 godina od smrti narodnog heroja Milana Tepića, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je danas venac i odala počast kod spomenika narodnog heroja Milana Tepića u istoimenoj ulici u Beogradu.
 
Ceremoniju odavanja počasti predvodio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić.
 
Vence su položili i članovi porodice narodnog heroja Milana Tepića i udruženja i građani opredeljeni za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
 
Milan Tepić je rođen u mestu Komlenac kod Kozarske Dubice, 1957. godine. Na današnji dan 1991. godine poginuo je u Bedeniku kod Nove Rače, ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike. Major Milan Tepić digao je u vazduh vojno skladište i sebe.
 
Predsedništvo SFRJ je 19. novembra 1991. godine posthumno odlikovalo majora Milana Tepića „za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i proglasilo ga narodnim herojem Jugoslavije.