Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.09.2019.

Otvaranje kursa za dužnost organa finansijske službe




Sedmi kurs za dužnosti organa finansijske službe u bataljonu-brigadi koji organizuje Katedra za finansije Vojne akademije, uz podršku Sektora za budžet i finansije, otvoren je danas u Vojnoj akademiji.

Prisutnima se obratio načelnik Uprave za budžet Sektora za budžet i finansije Ministarstva odbrane pukovnik dr Milan Milunović koji je istakao da je ovaj kurs namenjen za obnavljanje i usvajanje novih znanja pripadnika finansijske službe iz oblasti materijalnog i finansijskog poslovanja u Vojsci Srbije. On je naglasio da je Sektor za budžet i finansije, kao stručni nosilac finansijske funkcije, prepoznao značaj konstantnog usavršavanja kadra finansijske službe za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije i da preduzima mere da se svake godine organizuje stručno usavršavanje kadra finansijske službe kroz različite oblike kurseva i obuka.

Program Kursa, koji se održava do 27. septembra, obuhvata teme iz materijalnog i finansijskog poslovanja u Vojsci, finansijskog i materijalnog knjigovodstva u Vojsci, planiranja finansiranja, izvršenja budžeta, plata, naknada i drugih novčanih primanja u Vojsci.
 
photoFOTOGALERIJA