Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.09.2019.

Sastanak ministra odbrane i ambasadora Francuske




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i novoimenovani ambasador Republike Francuske Žan-Luj Falkoni sastali su se danas u Beogradu.
 
Na početku sastanka, ministar odbrane poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Falkoniju u Srbiju i izrazio očekivanja da će tokom njegovog službovanja biti nastavljena tradicija dobrih odnosa naše dve zemlje.
 
Kako je istakao ministar Vulin, odlične odnose uspostavili su predsednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Makron. Poseta predsednika Makrona Srbiji, dodao je ministar, u godini kada obeležavamo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, samo je dodatno učvrstila prijateljstvo srpskog i francuskog naroda.
 
Prema rečima ministra Vulina, za Srbiju je značajno i to što će, kako je najavio predsednik Makron, Francuska biti potpuno spremna da podrži obnovu dijaloga i postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.
 
Ministar Vulin naglasio je da je za Srbiju apsolutno neprihvatljivo formiranje „vojske Kosova“ te da KFOR predstavlja jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
 
Ambasador Falkoni rekao je da je Vojska Srbije poznata po svojoj tradiciji i da je danas najsnažnija armija u regionu. On je zahvalio Vojsci Srbije za učešće u multinacionalnim operacijama pod okriljem Evropske unije i Ujedinjenih nacija.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.09.2019
mp4 (49,19 MB)
Sastanak