Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.09.2019.

General Mojsilović uručio nagrade najuspešnijim kadetima




Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je danas, na osnovu odluke Ministra odbrane Aleksandra Vulina, pištolje sa posvetom najuspešnijim kadetima po vidovima i službama 139. i 140. klase Vojne akademije.

Pištolje sa posvetom dobili su prvi u rangu vida Kopnene vojske, roda pešadije, Marko Crnogorac sa prosečnom ocenom 9,22, prvi u rangu vida Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Jovana Dobrijević sa prosečnom ocenom 8,96 i prvi u rangu kada je reč o službama Vojske Srbije, Ivan Gajić iz geodetske službe, sa prosečnom ocenom 9,31.

General Mojsilović čestitao je kadetima na uspešno završenom školovanju i rezultatima koje su ostvarili.

- Vašim zalaganjem, koje je, verujem, bilo veoma veliko u prethodne četiri godine, od danas ste zakoračili na prvi stepenik profesionalne oficirske karijere. Siguran sam da vas očekuje naporan rad u početnim oficirskim dužnostima. Biti oficir Vojske Srbije predstavlja veliku čast i nosi teret odgovornosti, vi ćete biti u jedinici gde će sve oči biti uprte upravo u oficira. Od vas se očekuje da budete primer, da budete lider i vođa svojim vojnicima i podoficirima i zato morate biti stručni, dosledni, profesionalni i časni u svakom pogledu – rekao je general Mojisilović, ističući optimizam da će pripadnici Vojske Srbije iz godine u godinu imati bolje uslove za rad i viši standard.

Svečanosti u amfiteatru Centra za simulacije na Vojnoj akademiji prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić sa članovima kolegijuma.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.09.2019
mp4 (126,45 MB)
Obraćanje generala Milana Mojsilovića
13.09.2019
mp4 (97,68 MB)
Uručivanje nagrada najuspešnijim kadetima