Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.09.2019.

Saopštenje




Povodom još jedne licemerne i zlonamerne izjave Balše Božovića motivisane isključivo sticanjem jeftinih političkih poena, a na štetu lica koja su ostala u hotelu „Bristol“, Ministarstvo odbrane poziva i njega i druge političare da radi svojih interesa ne daju lažnu nadu licima u „Bristolu“ da mogu mimo zakona ostvariti rešenje svog stambenog pitanja.
 
Lica koja su ostala u "Bristolu" ne trpe "maltretiranja", kako Božović tvrdi od Ministarstva odbrane, već upravo od njega i neodgovornih političara koji ih smišljeno lažu i obećavaju nemoguće. Ohrabreni njihovim lažnim obećanjima oni ostaju u "Bristolu", umesto da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku u Beogradu, koje im Ministarstvo odbrane nudi u skladu sa pravima koja ostvaruju.
 
Naglašavamo da Ministarstvo odbrane ostaje pri stavu da će poštovati zakon i da ne može ispuniti zahteve lica koja su ostala u „Bristolu“ da im se, mimo zakona, dodeli trajni stambeni smeštaj.
 
U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije postoji jedinstvena rang lista stambenih interesenata za više od 18.000 lica i kada bi bivšim stanarima “Bristola” dodelili stanove protiv zakona i mimo postojeće rang liste, 18.000 aktivnih pripadnika i penzionera imalo bi pravo da Ministarstvo odbrane tuži i dobije tužbu. Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti.