Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.08.2019.

Saopštenje



Povodom najave štrajka lica koja su ostala u hotelu “Bristol”, Ministarstvo odbrane poziva političare da ih ne huškaju na štrajk i da se ne igraju njihovim sudbinama, pružajući im podršku za nešto što i sami znaju da im po zakonu ne pripada.
 
Ponovo pozivamo lica koja su ostala u “Bristolu” da se odmah usele u stanove u A bloku, koje su već obišli u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.
 
Ministarstvo odbrane ostaje pri stavu da će poštovati zakon i da ne može ispuniti zahteve lica koja su ostala u „Bristolu“ da im se, mimo zakona, dodeli trajni stambeni smeštaj. Štrajk tu ne može ništa promeniti.
 
U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije postoji jedinstvena rang lista stambenih interesenata za više od 18.000 lica i kada bi bivšim stanarima “Bristola” dodelili stanove protiv zakona i mimo postojeće rang liste, 18.000 aktivnih pripadnika i penzionera imalo bi pravo da Ministarstvo odbrane tuži i dobije tužbu. Zbog sličnih kršenja zakona u 2008. godini, Ministarstvo odbrane je u poslednje dve godine isplatilo šest milijardi dinara na ime sudskih presuda po tužbama za diskriminaciju rezervista. Zato se takva kršenja zakona neće ponoviti.
 
U svom postupanju Ministarstvo odbrane rukovodiće se isključivo zakonskim mogućnostima za rešavanja tog pitanja.