Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.08.2019.

Ministru Vulinu uručena Zahvalnica Udruženja neurohirurga Srbije




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom Udruženja neurohirurga Srbije profesorom dr Lukasom Rasulićem, koji mu je uručio Zahvalnicu Udruženja neurohirurga Srbije za doprinos razvoju neurohirurgije u Republici Srbiji, prijateljstvo i podršku, a podvodom uspešne saradnje u organizaciji Svetskog kongresa neurohirurga koji je održan i u Domu Garde na Topčideru.

Kako je istakao profesor dr Rasulić, povod današnjeg susreta bio je da u ime Udruženja, izrazi zahvalnost Ministarstvu odbrane i Vladi Republike Srbije za svu podršku koju su pružili i koju pružaju svim aktivnostima koje to Udruženje organizuje u domenu razvoja srpske neurohirurgije i usvajanju novih saznanja, na korist svih pacijenata, civilnih i vojnih.

- Sastanak je bio izuzetno uspešan, a bio je i prilika za razgovor o idejama i planovima za budućnost, kao i o aktivnostima Udruženja koje će do kraja godine u Srbiji biti organizovane, među kojima je i 5. godišnji sastanak Udruženja neurohirurga sa međunarodnim učešćem u Kragujevcu – istakao je profesor Rasulić.

On je, takođe, istakao da je tokom današnjeg sastanka predložio da sledeći godišnji sastanak udruženja neurohirurga sa međunarodnim učešćem bude posvećen vojnoj neurohirurgiji, a ta inicijativa, kako je dodao, naišla je na podršku u Ministarstvu odbrane.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
20.08.2019
mp4 (76,56 MB)
Sastanak
20.08.2019
mp4 (187,33 MB)
Izjava profesora dr Rasulića