Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.08.2019.

Pripadnici MO i VS postupaju po zakonu, pravilu službe i naređenjima vrhovnog komandanta



Ministarstvo odbrane saopštava da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani na redovnom zadatku obezbeđenja zgrade Predsedništva u subotu, 10. avgusta, u potpunosti poštovali zakonsku proceduru i ponašali se u skladu sa svojim ovlašćenjima i pravilima službe. Nasilni protestanti su zaustavljeni uz minimalnu silu, bez upotrebe sredstava prinude.
 
Nakon što su protestanti razumeli da nasiljem neće moći da sprovedu svoje ciljeve omogućeno im je da zahteve ostave na ulazu u zgradu Predsedništva u kojoj u tom trenutku nije boravio vrhovni komandant Vojske Srbije.
 
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije će kao i do sada obavljati svoje dužnosti u skladu sa zakonom, pravilom službe i naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije.
 
Ministarstvo odbrane poziva političare koji vode povremene proteste, kao i njihove pristalice, da se ne služe nasiljem i da ne ugrožavaju bezbednost pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji svojim radom čuvaju mir i bezbednost svih građana Srbije, bez razlike.