Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.08.2019.

Počela izgradnja stanova za pripadnike sistema bezbednosti u Novom Sadu



 
U novosadskom naselju Jugovićevo danas je počela izgradnja 542 stana za pripadnike sistema bezbednosti.
 
Kamen temeljac za izgradnju stanova položili su predstavnici republike i pokrajine – predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Događaju su prisustvovali i pripadnici službi bezbednosti koji su konkurisali za dobijanje stanova, među njima i pripadnici Vojske Srbije.
 
Prema rečima potporučnika Kristine Jovanović iz Prve brigade kopnene vojske, koja je zainteresovana za kupovinu stana, izgradnja stanova za pripadnike sistema bezbednosti je jedan od najpovoljnijih načina da se reši stambeno pitanje, pogotovo na izuzetnoj lokaciji gde će biti izgrađena škola, obdanište i sportski centar i zahvalila je državnom i vojnom rukovodstvu što su omogućili pripadnicima Vojske Srbije da na dosta povoljniji način reše stambeno pitanje.
 
Jedan od zainteresovanih pripadnika Vojske Srbije je i major Bojan Todorović iz Prve brigade kopnene vojske.
 
- Već 11 godina sam na službi u garnizonu Novi Sad. Smatram da je projekat izgradnje stanova za pripadnike sistema bezbednosti veoma dobro rešenje i da ćemo i moje kolege i ja posle mnogo godina podstanarskog staža rešiti krov nad glavom i obezbediti dom svojoj porodici, istakao je major Todorović.
 
Izgradnja stanova u Novom Sadu deo je projekta koji je od nacionalnog značaja. U okviru prve faze projekta stanovi će, osim Novog Sada, biti izgrađeni i u Vranju, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
07.08.2019
mp4 (85,98 MB)
Izjava majora Bojana Todorovića
07.08.2019
mp4 (105,27 MB)
Izjava potporučnika Kristine Jovanović
07.08.2019
mp4 (171,51 MB)
Svečanost