Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.07.2019.

Načelnik Generalštaba u zvaničnoj poseti Grčkoj



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj na poziv načelnika Generalštaba Oružanih snaga Grčke generala Hristosa Hristodulua.
 
Tokom susreta načelnika generalštabova, bilo je reči o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i saradnji Vojske Srbije sa Oružanim snagama Grčke.
 
Na sastanku je potvrđena spremnost obeju strana za unapređenje saradnje u oblastima od obostranog interesa, a pre svega u oblasti obuke, izvođenja zajedničkih vojnih vežbi  i usavršavanja. Obe strane veliki značaj pridaju zajedničkim aktivnostima u okviru borbene grupe Evropske unije „Helbrok“, u čijem sastavu su, osim Srbije i Grčke, Bugarska, Kipar, Rumunija i Ukrajina.
 
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije je imao sastanak i sa grčkim ministrom odbrane Nikolaosom Panajotopulosom, tokom kojeg su, uz podršku za dalje jačanje odbrambene saradnje, potvrđeni tradicionalno prijateljski odnosi naših naroda i oružanih snaga.


 
Tokom boravka u Grčkoj general Mojsilović je posetio i Operativni centar Generalštaba Nacionalne odbrane Grčke, a obići će i Centar za obuku specijalnih snaga.
 
photoFOTOGALERIJA