Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.07.2019.

Donacija Klinici za dečije bolesti u Nišu



Stariji vodnik Danijel Milenković iz Brigade veze Vojske Srbije uručio je savremeni pulsni oksimetar Odeljenju za intenzivnu negu Klinike za dečije interne bolesti u Nišu.

Sredstva za uređaj, koji će se koristiti za invazivna merenja najbitnijih vitalnih funkcija najmlađih pacijenata ove zdravstvene ustanove, stariji vodnik Milenković je prikupio zajedno sa Bojanom Stanimirovićem iz Amadeus benda.
 
Milenković se na ovaj humani gest odlučio pošto je, dok se njegov sin Mijat lečio u niškoj klinici, uvideo profesionalizam i entuzijazam zaposlenih, ali i potrebu te ustanove za pulsnim oksimetrom.
 
Kako navodi, njemu su prilikom zajedničke borbe za život malog Mijata lekari i medicinske sestre Kliničkog centra „Niš“ ulili veru da će sa bebom biti sve u redu.
 
— S obzirom na to da sam gotovo sve vreme dok je trajalo lečenje boravio ovde, želim da od srca pohvalim celokupno osoblje Klinike, koje je maksimalno požrtvovano i koje brine o svoj deci, tako da je ovaj poklon samo mali znak zahvalnosti. Zbog Bojanovih obaveza, danas ovaj uređaj predajem u zajedničko ime, u nadi da će lekari imati što manje posla sa njim — rekao je Milenković.
 
Na Klinici za dečije interne bolesti Kliničkog centra „Niš“ nisu skrivali zadovoljstvo zbog humanog gesta pripadnika Vojske Srbije. U ime ustanove, zahvalnost starijem vodniku Milenkoviću na uređaju, čija je vrednost 200.600 dinara, izrazio je načelnik intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti dr Dejan Milojević.