Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.07.2019.

SAOPŠTENJE




Ministarstvo odbrane primilo je preporuke zaštitnika građana Zorana Pašalića povodom rešavanja statusa stanara napuštenog hotela „Bristol“ i već postupa u skladu sa datim preporukama.

Ističemo da je Ministarstvo odbrane i pre dobijanja preporuka više puta korisnicima smeštaja "Bristola" nudilo i da i dalje nudi adekvatno rešenje i poziva ih da se usele u stanove za privremeni smeštaj koji su dobijeni od Grada Beograda ili u vojnosamačke hotele “Zvezdara” i “Galeb” u Beogradu, u skladu sa pravima koja ostvaruju.

Ministarstvo odbrane ponovo poziva sva lica koja i dalje borave u “Bristolu” da prihvate ponudu Ministarstva, a političare da ih ne zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe i njima ne manipulišu radi dobijanja medijskog prostora, kao i da im ne obećavaju nešto što im po zakonima i propisima ne pripada.

Podsećamo da je više od 90 odsto korisnika smeštaja u hotelu “Bristol“ prihvatilo ponuđena rešenja i da je Ministarstvo odbrane mesecima unazad nudilo preostalim stanarima navedeni privremeni smeštaj, a da su to oni uporno odbijali tražeći trajno rešenje svog stambenog pitanja, što po zakonu nije moguće ostvariti.

Ističemo da Ministarstvo odbrane nije dobilo ni jedan stan od Grada Beograda u trajno vlasništvo, već samo na korišćenje. Sve ostalo je zlonamerna laž. Kao što ne mogu da se otuđe sobe u hotelu „Bristol“, tako ni stanovi dobijeni od Grada Beograda se ne mogu otuđiti, što je glavni zahtev lica koja i dalje borave u nekadašnjem hotelu “Bristol”.