Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
10.07.2019.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa ambasadorom Venecuele



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Bolivarske Republike Venecuele u Republici Srbiji Dimas Hesus Alvarenga Gerom.

Kako je istakao državni sekretar Živković, Srbija gaji izuzetno prijateljske odnose sa narodom Venecuele, čemu u prilog govori više susreta najviših zvaničnika Ministarstva spoljnih poslova Venecuele sa predstavnicima i Ministarstva odbrane i ostalih ministarstava u Vladi Srbije.
Živković je ambasadoru Venecuele preneo da Srbija ceni njenu principijelnu politiku prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i podršku koju Venecuela pruža Srbiji u međunarodnim institucijama.

Ambasador Alvarenga je izrazio zadovoljstvo zbog prijema u Ministarstvu odbrane, prenevši da će Venecuela nastaviti da pruža podršku Republici Srbiji u međunarodnim institucijama posebno po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. “Kosova“. Istakao je da Venecuela u Srbiji vidi iskrenog prijatelja, da obe zemlje traže da se poštuje međunarodno pravo, dodavši da, bez obzira ne geografsku udaljenost, treba težiti uspostavljanju mehanizama za razvijanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.