Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.07.2019.

Završen kurs za obuku civila za učešće u mirovnim misijama



Dvonedeljni kurs za obuku civila za učešće u mirovnim misijama za dvadeset i jednog polaznika iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, uspešno je završen  u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske.

Svečana dodela sertifikata održana je u Domu Vojske u Vranju, kojoj su prisustvovali direktor Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima Ministarstva odbrane pukovnik dr Katarina Štrbac, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimir Cucić i komandant Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske potpukovnik Branislav Stevanović.
 
Polaznici su u prvom delu kursa sticali teorijska znanja iz oblasti kriznog menadžmenta, kulturoloških razlika, rodne ravnopravnosti, analize konflikata i ulozi međunarodnih organizacija u upravljanju krizama. Praktičnu obuku u vožnji terenskih motornih vozila realizovali su u Centra za obuku logistike u Kraljevu.

U drugom delu, pod stručnim nadzorom instruktora obuke iz Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije, suočavali su se sa kompleksnim situacijama koje ih mogu zateći u neprijateljskom okruženju u mirovnim misijama širom sveta.
 
Kurs je planiran i izveden u organizaciji Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane i Kopnene vojske.
 
photoFOTOGALERIJA