Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.07.2019.

Ministar Vulin: Ovo nije politika, ovo je odmazda



"Zabrana ulaska zvaničnicima Republike Srbije na prostor Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija još jedan je dokaz da šiptarsko rukovodstvo beži od dijaloga po svaku cenu. Nakon što su doživeli fijasko sa svojim pokušajima da nateraju Srbe da kupuju švercovanu robu iz kamiona, sada pokušavaju da kazne Srbe time što će im zabraniti ili prekinuti vezu sa svojim državnim rukovodstvom. Niko ne može da prekine vezu između Srba sa prostora Kosova i Metohije i njihove Vlade i njihovog predsednika", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući odluku Prištine da zabrani ulazak svim srpskim zvaničnicima na teritoriju KiM.

Naglasio je da neće šiptarsko rukovodstvo uspeti to da uradi ni ovaj put. "Ovo nije politika, ovo je odmazda, ovo je pokušaj da svoj bes iskale na Srbima sa prostora Kosova i Metohije, pokušavajući da prekinu svaku vezu imeđu njih, Vlade Republike Srbije i njihovog predsednika. To jednostavno neće biti moguće, nije moguće, nikada u tome nisu uspeli, neće uspeti ni ovaj put", rekao je ministar Vulin.

Ministar odbrane je istakao da je ovo test za novu briselsku administraciju - da li su u stanju da ostvare svoj autoritet, da obezbede bar elementarno kretanje ljudi, kada nisu uspeli da obezbede kretanje robe. "Ja se nadam da će nova briselska administracija napustiti onu praksu saopštenja u kojima obe strane treba da se uzdrže i u kojima stalno pokušavaju da izjednače Srbiju sa šiptarskim rukovodstvom", izjavio je ministar Vulin.
videoVIDEOGALERIJA
04.07.2019
mp4 (114,19 MB)
Izjava ministra