Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.06.2019.

Kurs za obuku civila za učešće u mirovnim operacijama



U Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske u bazi „Jug“ počeo je dvonedeljni kurs za obuku civila za učešće u mirovnim operacijama, s ciljem uspostavljanja nacionalnih kapaciteta za učešće civilnih struktura Republike Srbije u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija, Evropske unije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.



Kurs je otvorio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, uz prisustvo v.d. komesara Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, direktora Kancelarije za Evropske integracije i upravljanje projektima Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane pukovnika dr Katarine Štrbac i komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnika Branislava Stevanovića.



Instruktori iz Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske u toku obuke će polaznicima približiti uslove multinacionalnog okruženja u kome se realizuju mirovne operacije i naučiti ih kako da se suoče sa izazovima i da sačuvaju svoje živote u zoni operacije.

Kurs pohađa 21 polaznik iz Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA