Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.06.2019.

Poseta predstavnika Saveznog ministarstva odbrane Nemačke



Predstavnici Generalnog direktorata za planiranje Saveznog ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke boravili su od 18. do 20. juna u poseti Upravi za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane Ministarstva odbrane, radi ekspertskih razgovora u oblasti planiranja odbrane.

Ekspertskim razgovorima rukovodio je načelnik Odeljenja za planiranje, programiranje i analize Uprave za strategijsko planiranje pukovnik dr Dejan Stojković. Poseta je bila prilika za razmenu iskustava u oblasti izrade strategijskih dokumenata, planiranja razvoja sistema odbrane, te primene metoda, alata i tehnika u tim procesima.

Delegaciju Saveznog ministarstva odbrane Nemačke činili su načelnik Sektora za planiranje Direktorata za planiranje pukovnik dr Ahim Roland Šreder, potpukovnik Mihael Lukenbah i potpukovnik Mark Dingler. U ekspertskim razgovorima učestvovali su predstavnici Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane i Uprave za planiranje i razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA