Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.06.2019.

Sastanak ministra odbrane sa polaznicima VSBO




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa polaznicima osme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane u Maloj ratnoj sali Starog Generalštaba u Beogradu.

Ministar Vulin i polaznici razgovarali su o završetku školovanja osme klase, rezultatima rada, ostvarenim rezultatima tokom školovanja i realizovanim studijskim posetama institucijama odbrane i bezbednosti zemlje.

Osmu klasu Visokih studija bezbednosti i odbrane završava devet polaznika, pet iz državnih institucija i vladinih organizacija Republike Srbije, tri pripadnika Vojske Srbije i jedan pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Današnjem sastanku prisustvovali su i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik docent dr. Goran Radovanović, načelnik Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac i načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik dr Goran Župac.

Visoke studije bezbednosti i odbrane organizacijska su celina u Školi nacionalne odbrane u kojoj se jednom godišnje realizuje najviši nivo usavršavanja oficira i državnih službenika. Cilj usavršavanja, koje traje 21 nedelju, je obrazovanje i priprema polaznika za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.06.2019
mp4 (71,12 MB)
Sastanak