Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.05.2019.

Ministarstvu odbrane dodeljena zahvalnica Sportskog saveza Srbije



Sportski savez Srbije dodelio je istaknutim pojedincima i institucijama tradicionalne godišnje nagrade, na svečanosti održanoj danas u nekadašnjoj zgradi Narodne skupštine.

Zahvalnicu za izuzetnu saradnju i doprinos razvoju sporta u Vojsci Srbije, koju je Sportski savez Srbije dodelio Ministarstvu odbrane, primio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Zahvalnicu ministru uručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Najveće društveno-sportsko priznanje u Republici Srbiji – Majska nagrada za 2019. godinu dodeljena je za deset kategorija. Sportski savez Požarevca nagrađen je kao istaknuta teritorijalna sportska organizacija, a u kategoriji sportske organizacije nagrada je dodeljena Košarkaškom klubu „Crvena zvezda“.

Nagrađeni sportista u olimpijskom sportu za ovu godinu je vaterpolista Milan Aleksić, a u neolimpijskom sportu – kuglanju, nagrađena je Jasmina Aleksić. Majska nagrada za sportistu sa invaliditetom dodeljena je tekvondistkinji Dejani Bačko. Sportski stručnjak, koji se od danas može podičiti znamenitim priznanjem Sportskog saveza Srbije je Stoian Dobrev, zaslužan za brojne uspehe naših sportista u rvanju.

Nemanja Marijan nagrađen je u kategoriji sportskog funkcionera, a u kategoriji sportskog novinara Nedeljko Iljukić. Majskom nagradom za životno delo posthumno su nagrađeni Mirko Butulija i Miloš Mitić.

Majska nagrada, kao najviše društveno-sportsko priznanje, koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije, ustanovljena je 1961. godine i može se dobiti samo jednom.

Ceremoniji dodele nagrada prethodila je svečana Skupština Sportskog saveza Srbije, kojom je predsedavao proslavljeni sportista Davor Štefanek, predsednik Saveza.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
24.05.2019
mp4 (196,56 MB)
Dodela priznanja