Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
17.05.2019.

Ministar Vulin: Odgovornost nije na Srbiji



- Moram takođe da upozorim Evropu, da upozorim EU, NATO pakt, a posebno KFOR koji se nalazi na Kosovu i Metohiji, da je za nas apsolutno neprihvatljivo „zveckanje oružjem“ i da je za nas apsolutno neprihvatljivo da neko kao ovaj neosuđeni zločinac Kadri Veselji priča o Nišu kao albanskom gradu, priča o gradovima koje će zauzeti, priziva rat i priziva nesreću – istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ako Evropa brzo ne shvati, poručio je ministar Vulin, da je velika Albanija najveće zlo i najveća pretnja miru na Balkanu, dočekaće da se ratni požar proširi po čitavom Balkanu.

- Ja pozivam i naše susede, pozivam i Crnu Goru i Severnu Makedoniju da se ohrabre i progovore. Velika Albanija preti budućnosti njihove dece. Neće samo srpska deca stradati, stradaće i albanska, crnogorska i severnomakedonska, šiptarska ... Nemojte dozvoliti da neosuđeni teroristi, zato što beže od kazne, zapale čitav Balkan. Odgovornost više nije na nama, odgovornost nije više na Srbiji i Srbima. Odgovornost je na Evropskoj uniji, NATO paktu, na čitavom svetu, da zaustave "veliku Albaniju". Ovo su već upozorenja koja se ne mogu više ignorisati – zaključio je ministar Vulin.
 
videoVIDEOGALERIJA
17.05.2019
mp4 (106,72 MB)
Izjava