Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.05.2019.

Sastanak ministra Vulina sa komandantom Zapadnog vojnog okruga generalom Žurovljevim




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa komandantom Zapadnog vojnog okruga Ruske Federacije general-pukovnikom Aleksandrom Žuravljovim.
 
Na sastanku je ocenjeno da se saradnja u oblasti odbrane između Srbije i Rusije sve više razvija, naročito na planu vojno-vojne saradnje. Tome pre svega doprinosi izvođenje zajedničkih vežbi, među kojima se izdvaja vežba Zapadnog vojnog okruga, na kojoj su prošle godine učestvovali pripadnici Kopnene vojske Vojske Srbije.
 
Ministar Vulin je zahvalio na učešću predstavnika Oružanih snaga Ruske Federacije, koje je predvodio zamenik komandanta Zapadnog vojnog okruga general-pukovnik Igor Sericki, i na sredstvima vojne tehnike na nedavno održanom prikazu sposobnosti u Nišu povodom obeležavanja Dana pobede, što je takođe potvrda veoma razvijene saradnje.
 
Ministar odbrane je naglasio da je strateški cilj saradnje u oblasti odbrane sa Ruskom Federacijom dalji razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, radi opremanja Vojske Srbije savremenim naoružanjem, ističući kao izuzetno razvijenu i vojnoobrazovnu saradnju.
 
General Žuravljov istakao je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa Kopnenom vojskom Vojske Srbije, a razmatraju se mogućnosti daljeg unapređenja i jačanja saradnje u oblasti odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
14.05.2019
mp4 (88,7 MB)
Sastanak