Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.05.2019.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“




Spot ODBRANA SLOBODE

Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a povodom Dana pobede, prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „ODBRANA SLOBODE“ biće održan 10. maja 2019. godine sa početkom u 11 časova u Nišu (Bulevar Nikole Tesle).

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Molimo vas da akreditacije za praćenje prikaza pošaljete na mejl Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane: info@mod.gov.rs najkasnije do srede, 8. maja do 10 časova.

Potrebno je da prijave sadrže ime, prezime, dužnost u redakciji i podatke za identifikaciju za sve članove ekipe i kontakt telefon vođe ekipe.

Preuzimanje akreditacionih kartica biće u četvrtak 9. maja, od 11 do 13 časova, i omogućeno je na dve lokacije:

- u Beogradu, Ministarstvo odbrane, Birčaninova 5 i

- u Nišu, Komanda Kopnene vojske, Trg Kralja Aleksandra bb.

Na dan prikaza, 10. maja, biće organizovan prevoz medijskim ekipama iz Beograda, sa polaskom autobusa u 6 časova ispred Doma Vojske Srbije, ulica Braće Jugovića 19.

Sve ostale akreditovane medijske ekipe koje ne koriste organizovani prevoz i dolaze sopstvenim prevozom, potrebno je da najkasnije do 9,15 časova dođu u Dom Vojske Srbije u Nišu, Sinđelićev trg bb, radi obavljanja neophodnih procedura, nakon čega će biti organizovano prevoženje do mesta sa kojeg će pratiti događaj.

Molimo sve medijske ekipe da se pridržavaju navedenih vremena u najavi jer kasniji pojedinačni dolazak ekipa neće biti moguć.

Postupak za akreditovanje inostranih medijskih ekipa

Medijske ekipe iz inostranstva, pre akreditovanja u Ministarstvu odbrane moraju da poseduju stalne ili privremene akreditacije Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Obrasci za akreditaciju nalaze se na sledećem linku: http://www.kultura.gov.rs/cyr/informisanje-i-mediji/akreditacija-stranih-novinara.

Nakon akreditacija u Ministarstvu kulture i informisanja, potrebno je na mejl adresu info@mod.gov.rs do srede, 8. maja, poslati sledeće podatke: ime, prezime, dužnost u redakciji i podatke za identifikaciju, broj stalne ili privremene akreditacije izdate u Ministarstvu kulture i informisanja i njen rok važenja za sve članove ekipe, kao i kontakt telefon vođe ekipe.

Osobe za kontakt su: potpukovnik Nebojša Milosavaljević, tel: 064/8329-207, major Milan Gujanica, tel: 060/0661-708 i major Nenad Stević, tel: 064/6647-400.