Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.04.2019.

Sportski susret visokih oficira Vojske Srbije i Vojske Mađarske



Prijateljska utakmica u malom fudbalu između visokih oficira Vojske Srbije i Oružanih snaga Mađarske odigrana je danas u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Fudbalski susret oficira posmatrali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general- potpukovnik Milan Mojsilović, kao i izaslanik odbrane Oružanih snaga Mađarske potpukovnik Gabor Makač.

Susret je završen rezultatom 2:1 za ekipu Vojske Srbije, a golove koji su našu ekipu odveli do pobede postigli su pukovnik Mile Zorić iz Kabineta načelnika Generalštaba i pukovnik Velibor Pavlović iz Komande Komande za obuku. Pogodak za ekipu Oružanih snaga Mađarske ostvario je pukovnik Atila Nađ.

Selektor ekipe Vojske Srbije ovoga puta bio je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, a kapitensku traku nosio je komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović.

U prvoj postavi mađarske ekipe tokom ovog susreta bio je i zamenik komandanta Vojske Mađarske general-potpukovnik Gabor Berendi.

Govoreći o značaju ovih sportskih susreta, general Petrović je istakao da je reč o susretu koji je više od igre, kao i način da se učvrsti i produbi prijateljstvo naše dve vojske, što je jedan od stubova prijateljstva koje grade vlade Srbije i Mađarske.

- Zahvalio bih kolegama iz Vojske Mađarske što su učinili sve da budu dobri gosti i da daju sve od sebe, a pobedio je sport – naglasio je general Petrović.

General-potpukovnik Berendi podsetio je da je ideja o sportskim susretima rođena tokom jednog od pograničnih susreta 2015. godine i da se prvi susret odigrao krajem iste godine u Budimpešti. Današnja utakmica, dodao je on, osmi je susret i prilika za razvoj saradnje i prijateljstva.

Govoreći o utiscima posle današnje ustakmice, general Berendi istakao je da smatra da se prijateljstvo između dveju vojski još više produbilo, a rezultat je nešto zbog čega će ta ekipa nastaviti da vežba do naredne utakmice.

Na kraju susreta, ministar Vulin uručio je pehare kapitenima ekipa. Za najboljeg igrača proglašen je pukovnik Velibor Pavlović iz Komande Komande za obuku, dok je titulu najboljeg strelca poneo član mađarske ekipe pukovnik Atila Nađ. Plakete najboljima uručio je načelnik Generalštaba general Mojsilović.

Ovaj, već tradicionalni sportski susret, koji su organizovale Uprava za operativne poslove i Uprava za obuku i doktrinu, osma je u nizu utakmica oficira dveju vojski, a po rezultatima ekipa Vojske Srbije je u dosadašnjim susretima bila uspešnija.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.04.2019
mp4 (312,91 MB)
Utakmica
11.04.2019
mp4 (118,39 MB)
Izjava general-potpukovnika Gabora Berendija
11.04.2019
mp4 (78,67 MB)
Izjava general-potpukovnika Đokice Petrovića