Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.04.2019.

Nagrada za hiljaditu bebu od uvođenja solidarne pomoći za rođenje deteta



Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa poručnikom Radetom Stojanovićem iz 5. bataljona Vojne policije, koji je rođenjem sina Vukašina postao hiljaditi pripadnik sistema odbrane koji je dobio rešenje o solidarnoj pomoći za rođenje deteta.

Čestitajući poručniku Stojanoviću i njegovoj supruzi Aleksandri, ministar Vulin je istakao da je rešenje o solidarnoj pomoći za rođenje deteta jedna u nizu mera za poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u sistemu odbrane. To je jedan od načina da Vojska Srbije brine o svojim pripadnicima, rekao je ministar Vulin i poželeo mladom poručniku da porodica Stojanović bude bogatija za još članova u budućnosti.

Prema rečima poručnika Stojanovića, komandira voda vodiča službenih pasa u 5. bataljonu vojne policije, koji sa suprugom Aleksandrom i sinom Vukašinom živi i radi u Novom Sadu, za sve mlade bračne parove veoma znači svaki vid novčane pomoći i podrške, naročito kada je reč o rođenju prvog deteta, kako bi stvorili sve uslove za novog člana porodice. Poručnik Stojanović, takođe, ističe zadovoljstvo zbog, kako kaže, slučajnosti da baš maleni Vukašin bude hiljadita beba rođena od uvođenja mera solidarne pomoći.

Solidarna pomoć za rođenje deteta podrazumeva novčani iznos prosečne plate u Srbiji i uvedena je od 2018. godine na inicijativu vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Vulin je poručnika Stojanovića i njegovu porodicu nagradio sedmodnevnim boravkom u objektima Vojne ustanove "Tara".
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.04.2019
mp4 (202,85 MB)
Prijem