Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.03.2019.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa direktorom RACVIAC-a



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se danas u Beogradu sa direktorom Centra za bezbednosnu saradnju RACVIAC general-majorom u penziji Jeronimom Bazom.

Na početku sastanka istaknuto je da su Ministarstvo odbrane Republike Srbije i RACVIAC do sada imali veoma dobru saradnju i da će u budućnosti nastaviti da je razvijaju i unapređuju.

Državni sekretar Živković rekao je da su tokom 2018. godine predstavnici Republike Srbije učestvovali na 14 aktivnosti u organizaciji Centra i istakao da će i u narednoj goditi biti uložen napor da se poveća broj učesnika u okviru Centra, kao i broj eksperata i predavača iz Srbije, kako bi unapredili sveukupni kvalitet zajedničkih aktivnosti. 

Posebno je naglašeno da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ove nedelje domaćini aktivnosti Centra RACVIAC - Orijentacionog kursa o primeni Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja u Kraljevu, čime je još jednom potvrđena dobra saradnja Centra i Ministarstva odbrane.

Državni sekretar Živković je naglasio da u 21. veku nijedna država ne može sama da se bori sa savremenim bezbednosnim izazovima kao što su terorizam, elementarne nepogode, tehnološki incidenti i ostalo. Republika Srbija apsolutno podržava sve ideje koje vode ka revitalizaciji regiona Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, a posebno je važno i dalje sprovoditi sve oblike saradnje i dijaloga koji će doprineti miru, stabilnosti i razvoju ovog prostora.