Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.03.2019.

Poseta delegacije eksperata za vojno obrazovanje iz Evropske Unije




Rektor Univerziteta odbrane general-major doc. dr Goran Radovanović sa saradnicima danas je u zgradi Rektorata Univerziteta odbrane primio delegaciju eksperata za vojno obrazovanje Evropske Unije, predvođenu brigadnim generalom Volfgangom Pajšlom iz oružanih snaga Republike Austrije.

Tokom razgovora delegacija je upoznata sa strukturom, zadacima i mestom Univerziteta odbrane u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije. Gostima su prezentovani projekti i aktivnosti međunarodne saradnje koje je Univerzitet odbrane ostvario sa vojnoobrazovnim i drugim obrazovnim institucijama izvan granica naše države.

U nastavku posete, delegaciju je primio načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić sa saradnicima. Pored predstavljenja organizacije i delokruga rada Vojne akademije, za goste je upriličen obilazak dela kapaciteta te visokoškolske jedinice Univerziteta odbrane.

Na sastanku sa predstavnicima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije članovi ekspertske delegacije upoznati su sa zadacima tog fakulteta.

Drugog dana posete planirani su obilazak Škole nacionale odbrane i Instituta za strategijska istraživanja.