Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.03.2019

Osmomartovski koncert Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“Povodom Međunarodnog dana žena Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” održao je večeras u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije koncert pod nazivom „Bila je tako lepa”.
 
U pratnji Ansambla „Stanislav Binički“ večeras su nastupili prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić i solistkinja Beogradske opere Ljubica Vraneš. Dirigent je bio maestro Vojkan Borisavljević.

Publika je mogla je da uživa u romantičnom podsećanju na pesme Dragana Stojnića, sa kojim je Ansambl „Binički“ u prošlosti imao brojne nastupe, ali i u popularnim melodijama različitih domaćih i inostranih autora i izvođača. Tako su se na repertoaru našle srpske, ali i ruske i druge strane romanse.
 
Pored naslovne pesme „Bila je tako lepa“, publika je uživala i uz taktove pesama „Adagio“, „My way“, „Ruže su uvele“, „Cesarica“, „Love story“,„Što te nema“, „Concierto de Aranjuez“, „Sagapo“, „Mi mutimonis“, „Cryin’ time“,„Sway“, „Nije htjela“ i „Delilah“.
 
Publika u prepunoj Svečanoj sali Doma Vojske Srbije burnim aplauzom nagradila je i sa Ansamblom otpevala i „Oči čarnije“, „Pukni zoro“, „Vino i gitare“, „Natali“ i „Prijatelji zauvek“, dok je pravo oduševljenje izazvao nastup Lea Martina, koji je kao iznenađenje večeri otpevao „Ja te volim“.

I večerašnjim nastupom Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, koji ove godine proslavlja 120. godišnjicu postojanja, potvrdio je svoj renome kada je u pitanju kvalitet izvođenja raznovrsnog repertoara, ali i energiju i emocije koju publika godinama prepoznaje.
 
Zaslugu za ambijent i atmosferu ovog koncerta, pored izvrsnih solista, publika duguje i maestru Vojkanu Borisavljeviću koji je, odabravši ovakav koncept osmomartovskog koncerta, podsetio kako na veliko ime Dragana Stojnića, tako i na bogat srpski, ali i svetski romansijerski opus.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.03.2019
mp4 (179,23 MB)
Video