Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.03.2019.

Predstavljanje vojnog poziva i vojnih škola u Vranju



Predstavnici Univerziteta odbrane i Vojne akademije danas su u šest srednjih i osnovnih škola u Vranju predstavili vojni poziv i konkurs za upis u vojne škole, kako bi se zainteresovani mladići i devojke kvalitetno pripremili za prijemni ispit.

Učenici su imali priliku da saznaju više o sadržaju i programima koji se izučavaju u vojnim školama, a svoje iskustvo sa njima podelili su oficiri i kadeti Vojne akademije.

O uslovima konkursa za upis u vojne škole danas je u Gimnaziji „Bora Stanković“ govorio kapetan Željko Marinković iz Vojne akademije.

- Pozivam mlade da konkurišu za prijem u vojne škole, da na vreme podnesu prijavu i potrebnu dokumentaciju u Centru Ministarstva odbrane za teritoriju Vranja, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit - izjavio je kapetan Marinković.

O prednostima i izazovima vojnog poziva govorio je kadet vodnik Ivan Mančev, student Treće godine Vojne akademije.

- Iako smo mnogo toga učili u teoriji, tek smo na terenu osetili kako to stvarno izgleda. Moram da priznam, obuka je veoma izazovna, ali to je čar vojnog poziva - naglasio je Mančev posle prezentacije u vranjskoj gimnaziji, kojoj je prisustvovao veliki broj učenika.

Predstavljanje vojnog poziva i vojnih škola u Vranju nastavljeno je u Medicinskoj školi „Dr Izabel Emsli Haton“, Tehničkoj školi, kao i osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Radoje Domanović“.

Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je do 15. marta 2019. godine, a konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije traju do 31. marta 2019. godine.

Sve potrebne informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji zainteresovani kandidati mogu da pronađu na sajtovima Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Vojne akademije i Vojne gimnazije.
 
photoFOTOGALERIJA