Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.03.2019.

Otvorena Konferencija izaslanika odbrane



Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković otvorio je danas devetu Konferenciju izaslanika odbrane Republike Srbije.

General Stojković je istakao da je Konferencija prilika da se analiziraju rezultati rada izaslanstava odbrane u 2018. godini i da se izaslanicima daju smernice za dalji rad. Podsetio je da je Vojnoobaveštajna agencija prošle godine proširila vojnodiplomatsku mrežu sa dva nova izaslanstva – u Belorusiji i Iranu, dok su neka postojeća dobila višestruke akreditacije.
 
„Poverenje koje nam je ukazano, nastojaćemo da opravdamo podrškom koju dajemo razvoju bilateralne vojne i vojnoekonomske saradnje Srbije sa drugim zemljama. Nastavićemo da budemo čvrst oslonac srpskoj državnoj diplomatiji afirmišući koncept vojne neutralnosti i šireći istinu o Kosovu i Metohiji“, rekao je brigadni general Stojković na otvaranju Konferencije.

U narednim danima, izaslanicima odbrane obratiće se čelni ljudi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici drugih državnih organa.
 
Konferencija izaslanika odbrane traje do 11. marta.