Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2019.

Godišnja analiza Uprave za obaveze odbrane




U Domu Garde na Topčideru danas je održana analiza realizacije zadataka iz funkcionalne nadležnosti i Godišnjeg plana rada Uprave za obaveze odbrane za 2018. godinu. Analizom, kojoj je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, rukovodio je načelnik Uprave za obaveze odbrane pukovnik Dragan Kotarlić.
Tokom današnje analize, težišno su analizirani postignuti rezultati u radu Uprave i teritorijalnih organa realizacijom poslova iz funkcionalne nadležnosti Sektora za civilnu odbranu i pripreme odbrane. Među temama o kojima je danas bilo reči su i planiranje priprema za odbranu i koordinacija priprema subjekata odbrane, vojna, radna i materijalna obaveza i poslovi mobilizacije i obučavanje građana, kao i koordinacija poslova civilne zaštite.

Završni deo analize bio je posvećen zaključcima i zadacima za dalji rad na unapređenju stanja u realizaciji zadataka iz funkcionalne nadležnosti Uprave za obaveze odbrane i potčinjenih sastava.

Današnjoj aktivnosti su prisustvovali i predstavnici uprava organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, kao i teritorijalni organi Ministarstva odbrane.
 
photoFOTOGALERIJA