Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.02.2019.

Sastanak ministra Vulina i novoimenovane ambasadorke NR Kine Čen Bo



Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa novoimenovanom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.
 
Ministar odbrane poželeo je ambasadorki Bo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti, uz uverenje da će tokom svog mandata doprineti daljem razvoju ukupne saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Kine, kao što je to njen prethodnik Li Mančang činio tokom boravka u Beogradu.

Ministar Vulin je naglasio da Republika Srbija pruža čvrstu podršku politici jedne Kine i izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i bezrezervnoj podršci Kine Republici Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i drugim međunarodnim organizacijama.
 
Tokom današnjeg susreta, ministar Vulin posebno je istakao da sveobuhvatno strateško partnerstvo NR Kine i Republike Srbije dobija potvrdu i kroz sve sadržajniju saradnju u oblasti odbrane, koja prati ukupnu saradnju dve zemlje.
 
Ambasadorka Bo istakla je da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, da su postignuti dobri rezultati i da očekuje njen dalji razvoj.
 
Tokom razgovora, ambasadorka Bo prenela je pozitivne utiske o učešću ministra Vulina na Sjangšan forumu, naglasivši da je izlaganje ministra odbrane privuklo veliku pažnju i odobravanje u NR Kini, imajući u vidu da naše dve zemlje dele slične stavove o međunarodnoj bezbednosti i očuvanju mira u svetu.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
13.02.2019
mp4 (93,32 MB)
Sastanak