Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.02.2019.

Analiza stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, prisustvovali su danas analizi stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2018. godinu, kojom je rukovodio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.



Najodgovornije starešine Vojske Srbije i Kopnene vojske analizirali su elemente stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Kopnene vojske za 2018. godinu. Tokom analize, sagledana su i dostignuća, problemi i predložene su mere za unapređenje stanja.

Na današnjoj analizi za najbolju jedinicu Kopnene vojske u prethodnoj godini proglašen je 43. samohodni haubičko-artiljerijski divizion, za najbolju bazu u Kopnenoj zoni bezbednosti proglašena je baza "Vrapce", a najbolja čuvarska služba Kopnene vojske u 2018. godini bila je čuvarska služba vojnog objekta "Donji Komren". Tim povodom, komandant Kopnene vojske general Simović uručio je prelazne zastavice i plakete komandantu 43. samohodnog haubičko-artiljerijskog diviziona potpukovniku Miodragu Mladenoviću, majoru Predragu Milićeviću iz Treće brigade kopnene vojske, kao i zastavniku Ljubiši Đorđeviću iz Mešovite artiljerijske brigade. 

U okviru današnje analize prikazan je i taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme jedinica Kopnene vojske.

Analizi u niškom Domu Vojske prisustvovali su članovi proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.02.2019
mp4 (236,38 MB)
Analiza