Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.02.2019.

Čestitke ministra odbrane povodom vojnih praznika





Čestitka povodom Dana Instituta za strategijska istraživanja

Svim pripadnicima Instituta za strategijska istraživanja čestitam 5. februar - Dan instituta.

Baštineći tradicije institucija iz kojih je formiran Institut za strategijska istraživanja, stalnim usavršavanjem, publikovanjem radova i učešćem na naučnim skupovima u zemlji i svetu, stičući visoka priznanja opravdavate renome jedne od uticajnijih naučnoistraživačkih ustanova kako u sistemu odbrane tako i u Republici Srbiji.

U želji da nastavite sa profesionalnim radom i postizanjem još uspešnijih rezultata koji će doprineti razvoju i afirmaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, čestitam vam praznik.

Čestitka povodom Dana geodetske službe

Svim pripadnicima geodetske službe  upućujem srdačne čestitke povodom 5. februara - Dana službe.

Nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, kada je knjaz Milan Obrenović doneo odluku o formiranju Geografskog odeljenja namenjenog za  premer Srbije za vojne potrebe, u proteklom periodu postigli ste zapažene rezultate u oblasti geotopografskog obezbeđenja naše vojske i u realizaciji projekata od opšteg društvenog značaja.

Uveren da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati postavljene zadatke i doprineti unapređenju geodetske službe, u čemu vam želim puno uspeha, čestitam vam praznik.

Čestitka povodom Dana Vojnog arhiva

Svim pripadnicima Vojnog arhiva upućujem iskrene čestitke povodom 5.februara - Dana ustanove.

Vojni arhiv je u protekloj godini dao značajan doprinos zaštiti kulturne baštine, kako Ministarstva odbrane i Vojske, tako i Republike Srbije, nastavljajući tradiciju Trećeg istorijskog odeljenja Glavnog generalštaba iz 1876. godine.

Zahvaljujući istrajnosti na istraživanju i prikupljanju arhivske građe, uveren sam da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate na polju naučnoistraživačkog rada, u čemu vam želim puno uspeha.