Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.01.2019.

Ministar Vulin: Dok je Vučić predsednik Srpska će biti čuvana i sačuvana




- Republika Srbija Republiku Srpsku doživljava kao svoj spoljnopolitički prioritet. Svaka naša akcija, svaka naša odluka je uvek vezana sa tim kako će se ona odnositi na Republiku Srpsku. Dok je na čelu Republike Srbije predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i Republika Srpska će biti sačuvana. Baš kao što je njegova politika ojačala Srbiju, tako će i ojačati i sačuvati Republiku Srpsku – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u Banja Luci na proslavi Dana Republike Srpske.
Prema njegovim rečima, Srbi su danas suočeni sa pretnjom velike Albanije, suočeni sa pretnjom poništavanja samog postojanja gde god nemaju svoju državu i gde god drugi odlučuju o njima.

- Zato nemamo pravo da odustanemo od rešavanja srpskog nacionalnog pitanja i kada ga budemo rešavali, moramo da ga rešavamo tako što posmatramo srpstvo u celini – ne ovaj ili onaj deo. Srbi moraju da razmišljaju rešavajući srpsko nacionalno pitanje u celini, bez obzira gde žive, ali moraju da imaju jedinstven centar, i moraju da imaju jedinstven politički put i jedinstvene političke odluke. Te odluke moraju da se donose u Beogradu, moraju da se donose u zajedništvu svih Srba, ali moraju da se donose vodeći računa o svim delovima srpstva. Nemamo pravo da napustimo rešavanje srpskog nacionalnog pitanja. Danas kada smo suočeni sa velikom Albanijom, kada smo suočeni sa idejama da Balkan treba da posluži za rešavanje albanskog nacionalnog pitanja, ne smemo da prestanemo da radimo na rešavanju srpskog nacionalnog pitanja – poručio je ministar Vulin.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
09.01.2019
mp4 (154,94 MB)
Izjava ministra Vulina
09.01.2019
mp4 (263,75 MB)
Proslava Dana Republike Srpske
09.01.2019
mp4 (227,8 MB)
Dodela priznanja u Predsedništvu Republike Srpske