Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.01.2019

Ministar Vulin: Uživajte u Božiću, možda vas nečemu nauči
Reagovanje ministra odbrane, Aleksandra Vulina, povodom zlonamernih napada pojedinih medija u vezi sa greškom Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane u božićnoj čestitki upućenoj patrijarhu Irineju:
 
"Povodom histeričnih i zlonamernih napada na mene retko se oglašavam. Sa političkim protivnicima se borim, medije ostavljam da pišu kako hoće. Ipak na današnji dan moram da se oglasim. Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je napravila glupu grešku. Umesto patrijarhu Irineju čestitala je blaženopočivšem patrijarhu Pavlu. Grešku je zaposlena u Upravi uočila i odmah ispravila. Bez obzira na to što je greška brzo ispravljena i što je teško poverovati da bilo koji ministar čita svaki red koji izađe iz njegovog ministarstva pojedini mediji su odmah objavili kako sam ja, Aleksandar Vulin, pogrešio ime patrijarha. Važnije i od ispravljene greške i od istine ko je napravio glupost bilo je napasti i omalovažiti mene. 
 
Danas je Božić, radujem se ako ste u svojim očima ispali veliki i duhoviti, radujem se što ste bezgrešni. Krivac za grešku se sam javio. U pitanju je Vaša koleginica koja danas nije mirna sa svojom porodicom, plaši se da li će biti kažnjena zbog greške koju je ona počinila, a za koju mene ismevate i vređate. Ja sam socijalista, levičar, ne verujem u kažnjavanje radnika za svaku grešku, neću je ni kazniti ni otpustiti, a posebno ne na dan kada se ljudi vole i kada jedni drugima praštaju. Uživajte u prazniku, možda vas nečemu i nauči. Hristos se rodi i svako dobro."