Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.12.2018

Besplatni reumatološki pregledi u VMAVojnomedicinska akademija organizovala je, zajedno sa dnevnim novinama „Politika“, besplatne reumatološke preglede za zainteresovane građane. Pregledi, koji su zakazivani preko „Politike“, pratilo je veliko interesovanje građana.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci med. Uglješa Jovičić pohvalio je saradnju sa "Politikom" i rekao da od ovakvih akcija najviše koristi imaju građani. „Vojno zdravstvo i njen najveći i najznačajniji deo, Vojnomedicinska akademija, uvek rado organizuju preglede ove vrste kao svojevrsno skretanje pažnje na neophodnost podizanja ukupne zdravstvene kulture. Drago mi je što čujem od naših pacijenata da su zadovoljni reumatološkim pregledima, organizacijom i kvalitetom pružene zdravstvene usluge“, rekao je general Jovičić.

Reumatološki pregledi organizovani su na osnovu interesovanja čitalaca „Politike“ za ovom vrstom specijalističkog pregleda, a u cilju ublažavanja simptoma postojećih reumatskih oboljenja koji uključuju bolove i smetnje pri pokretima i od kojih, prema istraživanjima, boluje više od 70 procenata našeg stanovništva.