Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.12.2018.

Sastanak državnog sekretara Živkovića sa ambasadorom Argentine Zavelsom




Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Argentine u Srbiji  Estanislaom Angelom Zavelsom, povodom njegovog stupanja na dužnost.

Državni sekretar Živković je istakao da Srbija visoko ceni spoljnu politiku Argentine, zasnovanu na poštovanju principa miroljubive koegzistencije i uvažavanju svih činilaca u međunarodnim odnosima i izrazio zahvalnost na podršci koju Argentina pruža legitimnim zahtevima Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta.

Ambasador Zavels je preneo da je Srbija „prepoznata kao geopolitički epicentar regiona i da je to bilo opredeljujuće prilikom uspostavljanja Ambasade Argentine u Beogradu“.

Sagovornici su saglasni da postoji obostrani interes za uspostavljanje vojno-vojne saradnje, a da se kao potencijalne oblasti mogu izdvojiti vojno-ekonomska i vojno-obrazovna, kao i saradnja u vezi sa učešćem u multinacionalnim operacijama. Saradnja namenskih industrija, kroz zajednički razvoj tehnologija i nabavku naoružanja i vojne opreme takođe su oblasti od interesa za obe strane.
 
photoFOTOGALERIJA