Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.12.2018.

Poseta delegacije beloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta




Delegacija Državnog vojno-industrijskog komiteta Republike Belorusije i privrednih društava odbrambene industrije Republike Belorusije boravi u višednevnoj poseti Republici Srbiji.
 
Poseta visoke delegacije beloruske državne administracije i beloruskih privrednika predstavlja nastavak realizacije intenzivnih bilateralnih aktivnosti vojnotehničke saradnje.
 

Potpisan je Pravilnik o radu Srpsko-beloruske zajedničke komisije za vojnotehničku saradnju i dogovorene su aktivnosti koje će predstavljati Srpsko-beloruski plan vojnotehničke saradnje za period 2019-2022. godine.
 
Tokom posete, predviđen je obilazak dela proizvodnih kapaciteta Odbrambene industrije Srbije, radi sagledavanja konkretnih mogućnosti za saradnju na planu vojnotehničke i vojnoekonomske saradnje dve zemlje, a održaće se i Prvo zasedanje Srpsko-beloruske zajedničke komisije za vojnotehničku saradnju na kome učestvuju predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa predstavnicima Državnog vojno-industrijskog komiteta Republike Belorusije i proizvođačima naoružanja i vojne opreme.
photoFOTOGALERIJA