Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.11.2018.

Čestitke predsednika Republike Srbije i ministra odbrane povodom Dana Kopnene vojske




Čestitka predsednika Republike povodom Dana Kopnene vojske

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.

Kao pripadnici najmasovnijeg i najstarijeg vida Vojske Srbije, nastavljajući tradiciju dugu više od jednog veka, negujete i razvijate vrednosti vaših heroja prethodnika dopunjujući ih modernim dostignućima.

U godini proslavljanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu dali ste nemerljiv doprinos razvoju operativnih sposobnosti svoga vida, daljoj reorganizaciji Vojske i još jednom pokazali zašto ste jedan od najznačajnijih faktora savremene vojne organizacije, ali i stabilnosti čitave države.

Obezbeđujući mir i stabilnost na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom održavate situaciju u regionu stabilnom, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama doprinosite jačanju ugleda naše zemlje u svetu.

Zahvaljujući stručnom ljudstvu, odgovornom i profesionalnom obavljanju zadataka, jedinice Kopnene vojske postižu zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju pripadnika svoga vida, uspevajući istovremeno da iskoriste objektivne mogućnosti u modernizaciji i osavremenjivanju jedinica i ustanova Kopnene vojske.

Siguran da ćete i u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i nastaviti s modernizacijom vida, u čemu ćete imati potpunu podršku Republike Srbije, čestitam vam praznik.

Čestitka ministra odbrane povodom  Dana Kopnene vojske

Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16.novembar – Dan vida.

Proslavljajući 104. godišnjicu postojanja Kopnene vojske, kao pripadnici vida Vojske Srbije sa najdužom tradicijom, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini  realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.

Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazali ste visok nivo obučenosti i profesionalizma, stalno doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u celini.

Čestitam  vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke.

Čestitka ministra odbrane povodom  Dana pešadije

Svim pripadnicima pešadije čestitam 16.novembar – Dan roda.

Kao najmasovniji, univerzalan i najotporniji rod vojske, uspevate da dugi niz godina profesionalnim i uspešnim  izvršavanjem postavljenih zadataka održavate naređeni nivo operativnih sposobnosti, negujući tradiciju vašeg roda i ponosno čuvajući uspomenu na junake Kolubarske bitke.

Vaše pešadijske jedinice su novim modelom organizovanja postale osnovna i samostalna borbena snaga, a  tehničkom modernizacijom roda i dogradnjom svojih sastava dajete doprinos daljem razvoju Kopnene vojske, kao i Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uz želju da i  ubuduće nastavite s uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka i da u sadejstvu sa ostalim rodovima i vidovima Vojske Srbije budete stabilan oslonac sistema odbrane naše države.